Krista

Peruskoulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja. Olen Valviran hyväksymä psykoterapeutti ja kuulun Kelan palveluntuottajiin. Lisäksi olen koulutettu työnohjaaja (STORy) Olen työni ohessa hankkinut runsaasti lisäkoulutusta mm. perhetyöstä, kriisi- ja traumatyöskentelystä (dissosiaatiohäiriö, CPTSD- ja PTSD), väkivaltaisesti oireilevien henkilöiden kanssa työskentelystä, mentalisaatioterapiasta, hypnoterapiasta ja liikuntapsykologista sekä ADHD- asiakkaiden hoidosta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat asiakkaat ovat myös sydäntäni lähellä ja olen myös heidän asioihinsa liittyen hankkinut lisäosaamista erilaisten koulutusten myötä.

Ennen terapiatyötäni olen työskennellyt Helsingin poliisissa psykiatrisena sairaanhoitajana kuuden vuoden ajan. Työ poliisissa oli erittäin motivoivaa, vaihtelevaa ja mielenkiintoista, mutta samalla myös hyvin vaativaa. Asiakaskuntaani kuuluivat kaikki ikäluokat vauvasta vaariin. Mitään valmista mallia ei tuohon työhön sellaisenaan löytynyt, vaan työ ja toimenkuva kehittyi ja sitä on kehitettiin vuosien varrella. Poliisin asiakkaiden ongelmakenttä on hyvin laaja ja työ vaatii osaamista erottaa olennainen suuresta määrästä tietoa ja myös osaamista valita henkilölle tarvittaessa oikea hoitolinja.

Olen poliisissa työskentelyn lisäksi ollut työssä lastenpsykiatriassa lasten kriisi- ja akuuttiosastolla, lastensuojelussa, nuorisoasemalla, työskennellen nuorten päihde- ja peliongelmaisten ja heidän perheidensä kanssa, silmäklinikan päivystysosastolla sekä yrittäjänä.

Aiemman työkokemukseni vuoksi minun on myös terapiatyössäni helppoa saada nopeasti kiinni asiakkaideni ongelmista. En terapeuttina hätkähdä vähästä ja koen, että oma vakaa suhtautumiseni asiakkaan tilanteeseen auttaa hänen paranemisprosessiaan. Työskentelyotteeni on kysyvä ja kuunteleva, mutta samalla myös rento ja välitön. Haluan tuoda asiakkaastani esiin hänen toimivia puoliaan ja sitä kautta saada myös hänen ei-toimivia puoliaan balanssiin ja asiakkaan aktiiviseen käyttöön hänen arjessaan.

Mottoni terapiatyössä on ”Työnnä sieltä mistä liikkuu”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.